Zapiekanka rybna - przepis składniki i przygotowanie

Z dodatkiem pomidorów!
Weronika Kwaśniak / 13.01.2016 05:50
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekanka rybna - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag obranych ziemniaków
  • 30 dag filetów rybnych
  • 2 pomidory
  • 2/3 szklanki śmietany 18%
  • jajko
  • sok z cytryny
  • gałka muszkatołowa
  • koperek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekankę rybną z ziemniakami!

  1. Ziemniaki pokrój w plasterki i lekko obgotuj.
  2. Filety rybne pokrój na kawałki i skrop sokiem z cytryny.
  3. Śmietanę, jajko i przyprawy wymieszaj.
  4. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami ziemniaki, ryby i pomidory.
  5. Całość polej śmietaną i zapiekaj około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
  6. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Zobacz więcej przepisów na zapiekanki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA