Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 30 dag piersi kurczaka
- jajko
- duża marchew
- 1/2 cebuli
- kilka łyżek bułki tartej
- sól ziołowa
- pieprz biały
- 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
Na sos:
- drobiowa kostka rosołowa
- łyżka mąki ziemniaczanej
- koperek do dekoracji
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pulpeciki w sosie!
- Filety z kurczaka umyj, oczyść i zmiel w maszynce do mięsa.
- Cebulę drobno posiekaj, a obraną marchew zetrzyj na tarce, wymieszaj wszystko z dodatkiem jajka, tartej bułki i podanych przypraw.
- Z masy mięsnej uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
- Drobiową kostkę rosołową rozpuść w 600 ml wody.
- Na wrzątek wrzucaj pulpeciki, zmniejsz ogień i gotuj 20 minut.
- Sos zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.
Zobacz przepisy na pyszne pasty:
Pasta z grochu - przepis
Pasty z serkiem wiejskim - przepis
Pasta z siemieniem lnianym - przepis
Jak zrobić jajeczną pastę do kanapek?
Brokułowa pasta do kanapek - przepis
Pasta parówkowa na kanapki - przepis