Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego mieszanego
- 2 jajka
- 2 cebule
- majeranek
- sól
- pieprz
Na masę ziołową:
- 5 jajek na twardo
- 30 dag szpinaku
- garść świeżej bazylii
- 10 dag startego sera żółtego
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pieczeń z jajkiem!
- W dużej misce wymieszaj dokładnie mięso, jajka, posiekaną cebulę i przyprawy.
- Formę keksową o wymiarach 26 na 8 cm wyłóż papierem do pieczenia.
- Włóż 1/2 mięsa mielonego i wzdłuż przez środek formy ułóż, jedno za drugim, jajka.
- Szpinak i bazylię umyj, osusz, posiekaj i zblanszuj we wrzątku.
- Następnie odciśnij na sicie.
- Połącz ze startym serem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Masę rozłóż po bokach jajka.
- Na to wyłóż resztę mięsa.
- Piecz około 60 minut w temperaturze 180 stopni C.
Zobacz więcej przepisów na mięsa:
Szynka z cytryną i ziołami - przepis
Rolada z farszem z bazylii - przepis
Jak zrobić polędwiczki w panierce?
Polędwiczki z malinami - przepis
Wieprzowina curry - przepis