Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 3 polędwiczki
- 3 łyżeczki tłuczonego czarnego pieprzu
- 4 łyżki oleju
- sól
Na sos:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki miodu
- łyżeczka startego imbiru
- maliny
- 1/4 szklanki wina czerwonego
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na polędwiczki z malinami!
- Polędwiczki opłucz, natrzyj pieprzem.
- Na patelni rozgrzej olej, zrumień mięso i podduś je.
- Przełóż na deskę, oprósz solą, przykryj folią aluminiową.
- W rondelku rozpuść masło, dodaj miód i imbir, chwilę przesmaż.
- Dodaj maliny, wlej wino.
- Duś kilka minut, uważając, aby maliny całkowicie się nie rozpadły. Dopraw.
- Polędwiczki pokrój w plastry, podawaj z sosem.