Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 300 g makaronu fusilli,
  • 150 g świeżego szpinaku,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 100 g sera feta,
  • brokuły w różyczkach,
  • 2 garści pomidorków koktajlowych,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
Reklama
Przygotowanie:

Makaron ze szpinakiem i fetą to najprostszy pomysł na obiad z niczego. Dorzuć do niego mrożone warzywa, a nawet garść pestek z dyni. To pyszny, sycący i bardzo zdrowy wegetariański posiłek! Jeśli wolisz jednak danie z mięsem, sprawdź też nasz przepis na makaron ze szpinakiem i kurczakiem.

  1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu – powinien być al dente, ponieważ będziesz go jeszcze podgrzewać na patelni.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Na patelni podgrzej oliwę z oliwek. Wrzuć czosnek, szpinak i brokuły. Podgrzewaj, aż brokuły staną się miękkie.
  4. Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną w kostkę fetę.
  5. Makaron ze szpinakiem i fetą możesz jeść od razu, ale będzie równie dobrze smakował także na zimno. Smacznego!
Reklama

Więcej przepisów na dania z makaronem:
Penne z kurczakiem i pomidorami
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem
Pad thai
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Makaron z brokułami i kurczakiem

Reklama
Reklama
Reklama