Jajka wielkanocne w szynce - przepis składniki i przygotowanie
Świetna alternatywa dla tradycyjnych jajek w majonezie!
Opublikowano: 05.03.2014, 11:16
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 duże jajka
- 8 plasterków suszonej szynki
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 płaska łyżeczka chrzanu
- sól
- biały pieprz
- szczypiorek
- kiełki lub rzeżucha
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź nasz przepis na jajka wielkanocne w szynce!
- Jajka ugotuj na twardo.
- Obierz, odetnij 1/4 jajka i lekko wydrąż.
- Odcięte oraz wydrążone kawałki jajka drobno posiekaj, wymieszaj z majonezem i chrzanem.
- Dopraw do smaku.
- Wydrążone jajka owiń w plasterki szynki, nadziej pastą jajeczną.
- Ułóż na talerzu wyłożonym kiełkami lub rzeżuchą, posyp pokrojonym cienkim szczypiorkiem.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na jajka wielkanocne:
Jajka wielkanocne faszerowane na zielono
Jajka wielkanocne z pastami
Reklama
Reklama
Reklama