Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 duże jajka
  • 8 plasterków suszonej szynki
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 płaska łyżeczka chrzanu
  • sól
  • biały pieprz
  • szczypiorek
  • kiełki lub rzeżucha
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź nasz przepis na jajka wielkanocne w szynce!

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Obierz, odetnij 1/4 jajka i lekko wydrąż.
  3. Odcięte oraz wydrążone kawałki jajka drobno posiekaj, wymieszaj z majonezem i chrzanem.
  4. Dopraw do smaku.
  5. Wydrążone jajka owiń w plasterki szynki, nadziej pastą jajeczną.
  6. Ułóż na talerzu wyłożonym kiełkami lub rzeżuchą, posyp pokrojonym cienkim szczypiorkiem.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na jajka wielkanocne:

Jajka wielkanocne faszerowane na zielono

Przepis Magdy Gessler - jajka po polsku
Jajka wielkanocne z pastami

Reklama
Reklama
Reklama