Chyba żadna z nas nie wyobraża sobie Wielkanocy bez kilku tradycyjnych potraw - żurku, białej kiełbasy, faszerowanych jajek, pasztetu oraz jajek z majonezem.
Wielkanocne przepisy Magdy Gessler - nowatorska klasyka
Słynna restauratorka Magda Gessler proponuje wielkanocne potrawy w nietypowej wersji. Na śniadanie wielkanocne możesz zaserwować sałatkę nicejską z jajkiem oraz jajka z piklingiem.Na świąteczny obiad możesz również przygotować z przepisów Magdy Gessler pyszne, tradycyjne polskie dania - np. cielęcinę po polsku, flaki z pulpecikami, pieczeń z ziołami pieczoną na parze, kartoflankę, rosół z kaczki lub kotlet schabowy.
Jako przystawkę proponujemy sałatkę cezar oraz sałatkę z kurczaka po amerykańsku.
Sprawdź nasze porady wielkanocne:
Ciasta na Wielkanoc - przepisy
Jajka wielkanocne - 15 pomysłów
Przygotowania do Wielkanocy z Perfekcyjną Panią Domu
Jajka wielkanocne - 15 pomysłów
Przygotowania do Wielkanocy z Perfekcyjną Panią Domu