Sernikobrownie z truskawkami - przepis, składniki i przygotowanie
Oryginalny pomysł na deser z soczystymi, słodkimi owocami. Wypróbuj!

Opublikowano: 31.05.2016, 13:52
Reklama
Czas przygotowania: 100 min
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
Brownie:
Reklama
- 20 dag gorzkiej czekolady
- 20 dag brązowego cukru
- 20 dag masła
- 3 duże jajka
- szczypta soli
- 15 dag mąki
Masa serowa:
- 60 dag mielonego sera białego
- 30 dag mascarpone
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 2 czubate łyżki budyniu waniliowego
- 30 dag truskawek
Przygotowanie:
Sprawdź, jak smakuje ten nietypowy, bardzo efektowny wypiek.
- Masło i czekoladę rozpuść na parze.
- Zmiksuj z jajkami, cukrem i solą. Dodaj mąkę i zmiksuj.
- Formę o bokach 26 x 18 cm wyłóż pergaminem.
- Wlej ciasto, wyrównaj. Piecz 30 minut (160 st.). Przestudź.
- Oba sery zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.
- Masę serową rozłóż na upieczonym cieście.
- Obłóż przekrojonymi na pół truskawkami.
- Foremkę przykryj folią aluminiową, piecz godzinę i 15 minut (165 st.).
- Ostudź w piecu. Odstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
Zobacz więcej przepisów z truskawkami:
27 przepisów na ciasta z truskawkamiBeza z truskawkamiTruskawki w karmeluTarta z truskawkami - przepisDeser kawowy z truskawkami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Opinie
Nestlé Musli z truskawkami – śniadaniowy baton zbożowy. Opinie o produkcie
Współpraca reklamowa