Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 30 dag sera na sernik
  • 3 jajka
  • 10 dag cukru
  • cukier wanilinowy
  • 2 łyżki drobnej kaszy kukurydzianej
  • 10 dag masła
  • ok. 50 g okrągłych biszkoptów
  • cukier puder do posypania
  • szczypta soli
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sernik z kaszą kukurydzianą!

  1. Miękkie masło utrzyj z cukrem, solą i cukrem wanilinowym na puch.
  2. Dodaj żółtka i kaszę, wymieszaj.
  3. Białko ubij na sztywną pianę, dodaj do masy serowej i delikatnie wymieszaj.
  4. Małą tortownicę o średnicy 18-20 cm wyłóż biszkoptami.
  5. Na biszkopty wyłóż masę serową.
  6. Sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C i piecz około 50 minut.
  7. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na serniki:

Sernik - przepis Ani Starmach ze zdjęciami

Sernik krakowski z bakaliami
Czekoladowy sernik
Sernik wiedeński

Reklama
Reklama
Reklama