Reklama

Przygotowanie 50 min * pieczenie 60 min * 1 porcja – ok. 400 kcal

Składniki na 12 porcji:
Na ciasto:

- 25 dag mąki
-12 dag masła
- 8 dag cukru pudru
- 2 łyżki śmietany
- żółtko

Na masę:

- 75 dag białego sera
- 5 dag masła
- 15 dag cukru
- 4 jajka
- cukier wanilinowy
- puszka brzoskwiń

Sposób wykonania:

1. Na ciasto masło posiekaj z mąką i cukrem pudrem. Dodaj śmietanę i żółtko (może być też ugotowane na twardo, tylko je pokrusz). Zagnieć kruche ciasto, schłodź.

Reklama

2. Na masę tłusty ser przepuść dwukrotnie przez maszynkę, przetrzyj przez sito. Masło utrzyj na puszystą masę z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Zmiksuj z serem, delikatnie wymieszaj z pianą z białek i pokrojonymi owocami.

3. Ciastem wyłóż spód tortownicy, zapiecz na rumiano w temp. 200 st. C (ok. 15 min). Przykryj masą serową, piecz ok. 50 min w temp. 190 st. C. Oprósz cukrem pudrem.

Reklama

Pyszne ciasta i desery - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama