Reklama
Ilość kalorii: 360
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 20 dag podłużnych biszkoptów
  • 30 dag mascarpone
  • 20 dag mrożonych miękkich owoców jagodowych (np. czarnych porzeczek)
  • 10 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • kieliszek likieru owocowego (np. cassis)
  • kieliszek likieru migdałowego
  • szklanka mocnego słodkiego naparu kawy
  • 3 łyżki startej białej czekolady
Reklama
Przygotowanie:
  • Owoce rozmroź, zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksuj z mascarpone i likierem owocowym.
  • Kawę wlej do szerokiej miski i dodaj likier migdałowy. Połowę biszkoptów kolejno krótko zanurz w kawie, tak by były wilgotne tylko z wierzchu. Ułóż ciasno obok siebie i posmaruj 1/2 kremu owocowego. Tak samo zanurz w kawie resztę biszkoptów, ułóż je na warstwie kremu. Wierzch tiramisu przykryj resztą kremu. Posyp czekoladą. Chłodź 2–3 godz.
Reklama
Reklama
Reklama