Reklama
Ilość kalorii: 450
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 paczki herbatników
  • 15 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 120 ml wody
  • 25 dag mleka w proszku
  • 25 dag różnych orzechów (np. włoskich, laskowych)
Reklama
Przygotowanie:

1. Herbatniki wsyp do płóciennego woreczka, pokrusz za pomocą wałka lub tłuczka.
2. Do rondelka włóż kawałki masła, cukier, kakao i wodę.
3. Powoli mieszaj i podgrzewaj, aż wszystkie składniki rozpuszczą się i utworzą płynną masę.
4. Do ciepłej masy wsyp pokruszone herbatniki i mleko w proszku, wymieszaj.
5. Masę połącz z posiekanymi na drobno orzechami.
6. Przygotowaną masę przełóż do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą, schłodź.
7. Wstaw do lodówki, by dobrze zastygła (najlepiej na całą noc).

Reklama

Przepis z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama