Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 3 serki homogenizowane waniliowe (po 20 dag)
- 3 szklanki śmietanki kremówki
- torebka galaretki cytrynowej
- 3 łyżki cukru pudru
- torebka galaretki wiśniowej
- torebka galaretki agrestowej
- opakowanie polewy z białej czekolady
- opakowanie polewy z gorzkiej czekolady
- 3 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
- Każdą galaretkę z osobna rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Żelatynę zalej 3 łyżkami wody. Gdy spęcznieje, po 1/3 włóż do szklanek z galaretkami i rozpuść.
- Dużą salaterkę wyłóż folią spożywczą. Jeden serek zmiksuj z łyżką cukru pudru i galaretką cytrynową. Ubij szklankę kremówki, wymieszaj z serkiem. Masę wlej do salaterki. Włóż do lodówki na 15 min.
- W tym czasie drugi serek wymieszaj z łyżką cukru pudru i galaretką wiśniową. Połącz z ubitą śmietanką (1 szklanka). Wylej na warstwę cytrynową. Wstaw do lodówki na kolejne 15 min, a w tym czasie w podobny sposób przygotuj warstwę agrestową. Wylej na warstwę wiśniową. Bombę schładzaj w lodówce 2–3 godziny.
- W osobnych rondelkach stop obie polewy, przestudź. Sernik na zimno wytrząśnij z salaterki. Usuń folię spożywczą. Wierzch najpierw posmaruj białą polewą, gdy zastygnie, fantazyjnie udekoruj polewą z ciemnej czekolady.