Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3 serki homogenizowane waniliowe (po 20 dag)
  • 3 szklanki śmietanki kremówki
  • torebka galaretki cytrynowej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • torebka galaretki wiśniowej
  • torebka galaretki agrestowej
  • opakowanie polewy z białej czekolady
  • opakowanie polewy z gorzkiej czekolady
  • 3 łyżeczki żelatyny
Reklama
Przygotowanie:
  1. Każdą galaretkę z osobna rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Żelatynę zalej 3 łyżkami wody. Gdy spęcznieje, po 1/3 włóż do szklanek z galaretkami i rozpuść.
  2. Dużą salaterkę wyłóż folią spożywczą. Jeden serek zmiksuj z łyżką cukru pudru i galaretką cytrynową. Ubij szklankę kremówki, wymieszaj z serkiem. Masę wlej do salaterki. Włóż do lodówki na 15 min.
  3. W tym czasie drugi serek wymieszaj z łyżką cukru pudru i galaretką wiśniową. Połącz z ubitą śmietanką (1 szklanka). Wylej na warstwę cytrynową. Wstaw do lodówki na kolejne 15 min, a w tym czasie w podobny sposób przygotuj warstwę agrestową. Wylej na warstwę wiśniową. Bombę schładzaj w lodówce 2–3 godziny.
  4. W osobnych rondelkach stop obie polewy, przestudź. Sernik na zimno wytrząśnij z salaterki. Usuń folię spożywczą. Wierzch najpierw posmaruj białą polewą, gdy zastygnie, fantazyjnie udekoruj polewą z ciemnej czekolady.
Reklama
Reklama
Reklama