Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 30 dag gotowego ciasta francuskiego
- opakowanie budyniu waniliowego
- 400 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- pestki granatu
- winogrona bezpestkowe
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić tartę z granatem i winogronami!
- Ciasto rozmroź w lodówce i wytnij z niego koło.
- Papier do pieczenia pognieć w dłoniach i włóż na dno formy na tartę.
- Na papier połóż ciasto i uformuj fantazyjny brzeg.
- Nakłuj ciasto widelcem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piecz około 20 minut.
- Połowę mleka zagotuj z cukrem, w pozostałym rozpuść proszek budyniowy.
- Wlej do gotującego się mleka i mieszaj, aż powstanie gładki gęsty budyń.
- Gotowy budyń przełóż na upieczoną tartę i równomiernie rozłóż na całej powierzchni.
- Owoce umyj, osusz i ułóż na tarcie.