Przepis na pancakes - składniki przepis i przygotowanie
Amerykańskie naleśniki możesz podawać z dowolnymi owocami, śmietaną lub syropem!

Opublikowano: 17.03.2014, 11:19
Reklama
Przygotowanie 1,5 godz. * 1 porcja – ok. 250 kcal
Reklama
Składniki na 4 porcje pancakes:
- szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- szklanka maślanki
- 1 jajko
- 2 łyżki stopionego masła
- łyżka cukru
- syrop owocowy
- dowolne owoce
- sól
Przepis na pancakes:
- Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą i cukrem oraz szczyptą soli.
- Jajko roztrzep z maślanką i przestudzonym stopionym masłem.
- Połącz sypkie składniki z maślanką.
- Dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę.
- Patelnię smaruj tłuszczem i z ciasta smaż niewielkie placuszki, z obu stron na rumiany kolor.
- Podawaj polane syropem owocowym i posypane mieszanką owoców.
- Dobrym dodatkiem jest śmietana.
Przepis z "Przyjaciółki"
Reklama
Zobacz inne przepisy na naleśniki:
Naleśniki ze szpinakiem - przepis
Naleśniki biszkoptowe - przepis
Naleśniki z truskawkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama