Biszkopt z 4 jaj. Zobacz przepis, który zawsze się udaje

Biszkopt z 4 jaj to doskonała baza do tortu. Dodaj do niego odrobinę ekstraktu waniliowego lub migdałowego.
Urszula Wilczkowska / 18.12.2019 13:13
DRUKUJ PRZEPIS
Biszkopt z 4 jaj. Zobacz przepis, który zawsze się udaje fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 jaja,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 2/3 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Przygotowanie:

Biszkopt z 4 jaj to jeden z najprostszych sposobów na to, by zrobić blat do tortu. Robi się go zaledwie z 5 składników, a jego przygotowanie zajmuje kilka minut.

Nasze ciasto jest mocno waniliowe i doskonale będzie pasować jako baza do tortu urodzinowego. Przeczytaj, jak zrobić biszkopt z 4 jaj.

  1. Do miski wbij jajka. Dodaj cukier, ekstrakt waniliowy i ubij na lśniącą masę.
  2. W misce połącz mąkę z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawaj do jaj i delikatnie mieszaj.
  3. Tortownicę natłuść i oprósz mąką. Wlej ciasto, wyrównaj powierzchnię.
  4. Piecz biszkopt z 4 jaj przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

Torty, do których możesz użyć biszkoptu:
Tort rafaello
Tort jednorożec
Tort truskawkowy

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)