Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Zimowanie datury bez tajemnic: co zrobić z daturą na zimę i czy można zostawić ją w gruncie?
Zimowanie datury bez tajemnic: co zrobić z daturą na zimę i czy można zostawić ją w gruncie?rok temu
Zimowanie datury nie jest szczególnie trudne, niemniej jednak warto pamiętać o kilku złotych zasadach. Bielunie zniosą niewielki przymrozek, ale nie mogą zimować w gruncie. Najlepiej przenieść je na czas spoczynku do piwnicy, a wiosną stopniowo przyzwyczajać do niskich temperatur. Zobacz, jak i gdzie zimować daturę. Czytaj więcej
Andrzejki w przedszkolu można spędzić naprawdę magicznie. Gotowe pomysły na zabawy andrzejkowe dla małych i dużych
Andrzejki w przedszkolu można spędzić naprawdę magicznie. Gotowe pomysły na zabawy andrzejkowe dla małych i dużychrok temu
Jak spędzić andrzejki w przedszkolu? Postaw na ciekawe zabawy, które angażują maluchy nie tylko intelektualnie, ale także ruchowo. Sprawdzi się klasyczne przelewanie wosku przez dziurkę od klucza, łapanie jabłek czy wróżenie z kart. Możesz zdecydować się także na magiczny bal przebierańców. Jak zorganizować andrzejki w przedszkolu? Czytaj więcej
Pańska skórka: obowiązkowy przysmak podczas Wszystkich Świętych. Przepis i ciekawostki
Pańska skórka: obowiązkowy przysmak podczas Wszystkich Świętych. Przepis i ciekawostkirok temu
Pańska skórka w wielu regionach Polski jest nieodłącznym elementem dnia Wszystkich Świętych. Sprzedawana jest przy cmentarnych bramach razem z innymi słodkościami. Składa się z cukru, białek i soku z cytryny. Przepis na pańską skórkę jest bardzo prosty. Jak zrobić ją w domu i czy warto kupować ją dzieciom 1 listopada? Czytaj więcej
Karaluchy w domu to prawdziwe utrapienie, a ich pozbycie się nie jest łatwe. Zobacz, gdzie szukać ich gniazda i jak je zwalczyć
Karaluchy w domu to prawdziwe utrapienie, a ich pozbycie się nie jest łatwe. Zobacz, gdzie szukać ich gniazda i jak je zwalczyćrok temu
Karaluchy w domu mogą pojawić się niespodziewanie, ale ekstremalnie szybko się rozprzestrzenić po całej kuchni, a czasem także innych pomieszczeniach. Przyciągają je resztki jedzenia, a ich skuteczne pozbycie się bywa bardzo trudne. Ich gniazda często nie znajdują się w domu, ale gdzieś w okolicy (np. w śmietnikach). Czytaj więcej
Jak pakować prezenty? Oto ciekawe pomysły na pakowanie prezentów o regularnym i nieoczywistym kształcie
Jak pakować prezenty? Oto ciekawe pomysły na pakowanie prezentów o regularnym i nieoczywistym kształcierok temu
Jak pakować prezenty? Jeśli masz do zapakowania pudełko, sprawa jest prosta - po prostu owiń je papierem i zaklej wystające rogi. Jeśli jednak chcesz zapakować coś o nieregularnym kształcie albo coś bardzo drobnego, wówczas postaw na opakowanie w kształcie cukierka albo małe ozdobne woreczki. Zobacz, jak pakować prezenty. Czytaj więcej
Jak wyczyścić pomnik i nagrobek? Inaczej zabierz się za granit, lastryko i marmur. Oto sprawdzone domowe sposoby
Jak wyczyścić pomnik i nagrobek? Inaczej zabierz się za granit, lastryko i marmur. Oto sprawdzone domowe sposobyrok temu
Jak wyczyścić nagrobek na cmentarzu? Możesz to zrobić przy pomocy gotowych preparatów dostępnych w sklepach albo wykorzystać domowe sposoby, takie jak ocet czy płyn do mycia naczyń. Pomnik czyści się nieco inaczej w zależności od tego, z czego jest wykonany. Marmur i granit są dużo bardziej wrażliwe, niż np. lastryko. Czytaj więcej
Gotowe pomysły na wieczorne pozdrowienia, które możesz wysłać SMS-em lub opublikować na swoich mediach społecznościowych
Gotowe pomysły na wieczorne pozdrowienia, które możesz wysłać SMS-em lub opublikować na swoich mediach społecznościowychrok temu
Jak napisać wieczorne pozdrowienia? Najlepiej kierować się sercem i wysłać bliskiej osobie coś od siebie. Jeśli jednak nie masz pomysłu, możesz skorzystać z gotowych szablonów, które świetnie sprawdzą się jako tekst na pięknym wieczornym zdjęciu albo jako publikacja na profilu społecznościowym. Czytaj więcej
Stroik na Wszystkich Świętych - 5 pomysłów. Z suszonych kwiatów, szyszek, a także drucików, gałęzi i żywych chryzantem
Stroik na Wszystkich Świętych - 5 pomysłów. Z suszonych kwiatów, szyszek, a także drucików, gałęzi i żywych chryzantemrok temu
Piękny stroik na Wszystkich Świętych możesz zrobić z gotowych, sztucznych elementów albo wykorzystać żywe dary natury. Świetnie sprawdzą się np. kwiaty, szyszki i żołędzie, a także chryzantemy. Możesz stworzyć klasyczny stroik na okrągłym stelażu lub postawić na coś nowoczesnego i przygotować ciekawą kompozycję, np. w kształcie serca. Czytaj więcej
Wszystkich Świętych: cytaty, wzruszające refleksje oraz krótkie wiersze na temat Święta Zmarłych oraz Zaduszek
Wszystkich Świętych: cytaty, wzruszające refleksje oraz krótkie wiersze na temat Święta Zmarłych oraz Zaduszekrok temu
Wzruszające cytaty i refleksje na Wszystkich Świętych nie tylko przypominają o nieuchronnym przemijaniu, ale także podkreślają wagę tego święta. W ten szczególny dzień warto wspominać o tych, których już z nami nie ma. Cytaty i wiersze sprawdzą się jako SMS wysłany bliskiej osobie, która kogoś straciła albo jako post na portalu społecznościowym. Czytaj więcej
Co zrobić z dużych opieniek? Oto pyszne pomysły na smażone, duszone i marynowane przerośnięte opieńki
Co zrobić z dużych opieniek? Oto pyszne pomysły na smażone, duszone i marynowane przerośnięte opieńkirok temu
Co zrobić z dużych opieniek? Wielu grzybiarzy rezygnuje ze zbierania dużych, starych opieniek, niemniej jednak z nich także możesz zrobić pyszne dania obiadowe i przekąski. Pamiętaj, aby opieniek nigdy nie jeść na surowo - muszą być dobrze wygotowane, usmażone albo uduszone. Duże opieńki możesz także marynować. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA