Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w Poradni Dietetycznej SGGW, gdzie prowadziła zakrojony na szeroką skalę program redukcji masy ciała dla otyłych kobiet i mężczyzn. Szczególną uwagę koncentrowała na efektywności diety o niskim indeksie glikemicznym na zmniejszanie masy ciała oraz zmiany parametrów przemiany lipidowej i węglowodanowej u otyłych osób. Jest autorem licznych publikacji dotyczących żywienia człowieka i dietoterapii w wielu stanach chorobowych. Prowadzi również szkolenia i wykłady o tematyce żywieniowej. Od kilku lat pracuje w Europejskim Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych w Warszawie. Ceniona przez pacjentów z nadwagą i otyłością za „pełen profesjonalizm” i skuteczne, łatwe w przygotowaniu diety odchudzające.
www.beznadwagi.pl