doradca żywieniowy, konsultant diet wegetariańskich, Stowarzyszenie Promocji Zdrowego Stylu Życia - Sięgnij po zdrowie

Agata Radosh jest promotorem zdrowia i doradcą żywieniowym z wykształcenia i zamiłowania. Zagadnieniami związanymi ze zdrowym stylem życia, którego odżywianie stanowi istotny element, interesuje się od ponad 20 lat. Jest zwolenniczką stosowania zasad zdrowia, naturalnego odżywiania i życia w zgodzie z naturą.

Mieszka w Poznaniu, gdzie prowadzi Stowarzyszenie Promocji Zdrowego Stylu Życia - Sięgnij po zdrowie, działając na rzecz edukacji społeczeństwa w zakresie ochrony i promocji zdrowia. Szeroko dzieli się wiedzą na stronie www.siegnijpozdrowie.org, gdzie publikuje wywiady, felietony i artykuły z tematyki zdrowia. Jest autorką książki "Sięgnij po zdrowie 1", w której przedstawia holistyczną koncepcję człowieka, obejmującą troskę o niego w wymiarze fizycznym, emocjonalnym, społecznym i duchowym.

Organizując w wielu miastach publiczne wykłady, szkoły zdrowego gotowania i warsztaty pieczenia chleba, wyposaża słuchaczy w każdym wieku w niezbędną wiedzę, a także praktyczne umiejętności. Dzieląc się doniesieniami współczesnej nauki z zakresu żywienia, a także swoim własnym doświadczeniem, udziela pomocy w pokonywaniu mitów oraz dokonywaniu życiodajnych wyborów, które poprawiają komfort i jakość życia. Pomaga wegetarianom i weganom kształtować właściwe nawyki żywieniowe i zbilansować dietę, aby zaspokoiła wszystkie potrzeby organizmu.

W życiu prywatnym jest żoną i mamą dwóch dorosłych synów, na których odbyła praktykę wegańskiej diety w czasie ciąży, niemowlęctwa i dzieciństwa. W temacie żywienia jest wiec ekspertem i wiarygodnym doradcą.

Sens jej życiu nadaje wiara. W zainteresowaniach oprócz zdrowia i wegetarianizmu wymienia psychologię i religię. Morsuje. Oddaje krew. Lubi ciszę i proste życie. Odprężenie znajduje w książkach, muzyce, decoupage, cardmaking, podróżach i sporcie.

Zanieczyszczenia w żywności  – jak się przed nimi chronić?
Zanieczyszczenia w żywności – jak się przed nimi chronić?9 lat temu
Skąd się biorą i czym grożą zanieczyszczenia w żywności? Jak uchronić się przed toksynami z jedzenia? Jakie choroby mogą wywoływać? Czytaj więcej
Jak żyć bez glutenu?
Jak żyć bez glutenu?9 lat temu
Jakie są objawy celiakii i dlaczego chorzy nie mogą jeść glutenu? Czym jest glutenowrażliwość? Czytaj więcej
Dieta TS – na czym polega „dieta teksańskich strażaków”?
Dieta TS – na czym polega „dieta teksańskich strażaków”?9 lat temu
Jakie sposoby żywienia i sporty są preferowane w ramach „diety teksańskich strażaków”? Na czym polega dieta TS? Czytaj więcej
Dlaczego wprowadzono zakaz sprzedaży „śmieciowego” jedzenia w szkołach?
Dlaczego wprowadzono zakaz sprzedaży „śmieciowego” jedzenia w szkołach?10 lat temu
Zakaz sprzedaży „śmieciowego” jedzenia w szkołach to przepis, który będzie obowiązywał także w przedszkolach. Na czym polega? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA