Smażone jajka faszerowane

Nietypowa przekąska na wielkanocny stół!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Smażone jajka faszerowane
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 cebule
  • 5 łyżek masła
  • po pęczku szczypiorku, natki i koperku
  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • jajko surowe
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
  • bułka tarta do panierowania
  • masło do smażenia
  • sól
  • pieprz
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na smażone jajka faszerowane!

  1. Cebulę posiekaj, zrumień na maśle, dopraw solą i pieprzem.
  2. Zieleninę drobno posiekaj.
  3. Jajka w skorupkach przekrój zdecydowanym ruchem wzdłuż na połowę.
  4. Łyżeczką wyjmij zawartość skorupek, białko i żółtko drobno posiekaj.
  5. Wymieszaj cebulę, jajka, zioła, surowe jajko, śmietanę, sól i pieprz.
  6. W razie potrzeby dodaj więcej śmietany.
  7. Farszem napełnij skorupki lekko ponad brzeg.
  8. Jajka od strony nadzienia panieruj w tartej bułce i smaż na rozgrzanym maśle, na wolnym ogniu, aż bułeczka się zrumieni.

Zobacz więcej przepisów na Wielkanoc:

Mazurek serowy z orzechami laskowymi
Babka ponczowa
Jajka po polsku na Wielkanoc - przepis Magdy Gessler
Babka toffi - przepis
Pasztet wieprzowy w marchwiowym płaszczyku

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)