Jajka faszerowane tuńczykiem. Sprawdzony i prosty przepis

Jajka faszerowane tuńczykiem podawaj z dużą ilością koperku. Będzie też do nich pasować natka pietruszki lub posiekany szczypiorek.
Urszula Wilczkowska / 07.04.2020 06:23
DRUKUJ PRZEPIS
Jajka faszerowane tuńczykiem. Sprawdzony i prosty przepis fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 2 łyżki majonezu,
  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • świeży koperek,
  • sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:

Jajka faszerowane tuńczykiem doskonale będą pasować do wielkanocnego śniadania. Podawaj je ze świeżymi ziołami, na przykład ze szczypiorkiem, koperkiem czy natką pietruszki.

Nie bój się dodać do tuńczyka majonezu. Chociaż to dosyć tłusta ryba, stworzą razem naprawdę smaczne połączenie. Jak przygotować jajka faszerowane z tuńczykiem?

  1. Jajka obierz i przekrój na pół. Delikatnie usuń żółtka za pomocą łyżeczki – odstaw je na później.
  2. Żółtka wymieszaj z tuńczykiem, majonezem i ziołami.
  3. Nadziej jajka powstałą masą. Dopraw solą, pieprzem i posyp świeżym koperkiem. Smacznego!

Więcej przepisów na faszerowane jajka:
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane łososiem
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane a'la cezar

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA