Krupnik z kaszy gryczanej

Smakowita, rozgrzewająca zupa!

Weronika Kwaśniak / 10 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Krupnik z kaszy gryczanej
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 l wywaru bulionu
  • 1/2 szklanki kaszy gryczanej, najlepiej niepalonej (Lestello)
  • 10 pieczarek
  • czerwona papryka
  • 3 łyżki keczupu
  • olej
  • natka
  • sól
  • pieprz
Zupa fasolowa - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na krupnik z kaszy gryczanej!

  1. Kaszę zalej wrzątkiem i zagotuj, odcedź i przelej wodą na sicie.
  2. Włóż do garnka z bulionem i ugotuj.
  3. Paprykę i pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
  4. Warzywa dodaj do bulionu pod koniec gotowania się kaszy.
  5. Następnie połącz z keczupem, dopraw solą i pieprzem.
  6. Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką pietruszki.

Zobacz więcej przepisów na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)