Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- cebula
- 75 dag pomidorów
- 2 łyżki oleju
- 1 l bulionu
- ząbek czosnku
- koperek
- 15 dag grubszego makaronu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zupę krem z pomidorów!
- Cebulę obierz, pokrój w kostkę.
- Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki.
- Pokrój w cząstki, wytnij stwardniałe kawałki.
- Cebulę zeszklij na oleju.
- Dodaj pomidory, przesmaż mieszając.
- Wrzuć je do gotującego się bulionu.
- Dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz.
- Gotuj na średnim ogniu 15-20 minut.
- Zupę zmiksuj lub przetrzyj przez sito.
- Podawaj z ugotowanym makaronem, posypaną posiekanym koperkiem.