Papryka faszerowana mięsem

Farsz możesz zmodyfikować według własnego uznania!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Papryka faszerowana mięsem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 średnie papryki
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 12,5 dag ryżu
  • średnia cebula
  • jajko
  • tymianek
  • szklanka bulionu
  • sól
  • pieprz
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na paprykę faszerowaną mięsem!

  1. Ryż ugotuj na sypko. Odcedź z wody i ostudź.
  2. Paprykę dokładnie umyj, osusz, zetnij wierzch i delikatnie usuń gniazda nasienne, nie uszkadzając strąka.
  3. Mięso mielone przełóż do dużej miski, wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, przypraw tymiankiem i resztą ziół.
  4. Następnie dodaj ostudzony ryż.
  5. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
  6. Papryki nadziewaj mięsem i układaj w formie żaroodpornej.
  7. Podlej szklanką bulionu.
  8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C, przykryj i zapiekaj około 40 minut.
  9. Podawaj na ciepło.

Zobacz też nasze przepisy na dania z cukinii:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
papryka faszerowana mięsem? no nie wiem sama co myslec