Polędwiczki zapiekane z warzywami

Dodaj też ser mozzarella!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Polędwiczki zapiekane z warzywami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 nieduże polędwiczki wieprzowe
  • łyżka musztardy
  • olej
  • 2 małe cukinie
  • duży strąk czerwonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag sera mozzarella
  • pieprz
  • sól
Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
Przygotowanie:

Zobacz przepis na polędwiczki zapiekane z warzywami!

  1. Polędwiczki umyj, osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Oprósz je solą i pieprzem, natrzyj zmiażdżonym ząbkiem czosnku i olejem, a także musztardą.
  3. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
  4. Pokrój na kawałki, ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  5. Oprócz polędwiczek ułóż też pokrojoną na kawałki cukinię, paprykę, a na wierzch kawałki mozzarelli.
  6. Piecz około 30 minut w 190 stopniach.

Zobacz też kilka pomysłów na bezmięsne dania:

Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Babeczki z kaszą gryczaną - przepis
Ravioli ze szpinakiem - przepis
Omlet ze szpinaku - przepis
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)