Naleśniki z szynką i serem

Ciekawy pomysł na naleśniki na słono!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z szynką i serem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 45 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 1,5 szklanki mleka  
  • szklanka mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
Na farsz:
  • 8 dużych plastrów szynki
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 1/2 pęczka listków bazylii
  • 1/2 pęczka dymki
  • pieprz
  • olej
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki na słono!

  1. Mleko zmiksuj z jajkami, mąką, szczyptą soli.
  2. Usmaż 8 cienkich naleśników.
  3. Na środku każdego naleśnika połóż pół plasterka szynki, plasterek sera, pół plasterka szynki, kilka listków bazylii i posiekaną dymkę. 
  4. Boki złóż do środka.
  5. Naleśniki obsmaż na oleju.
  6. Podawaj z pomidorami.

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)