Ciastka z galaretką - przepis składniki i przygotowanie

Pyszne i proste w przygotowaniu!
Weronika Kwaśniak / 12.02.2016 06:11
DRUKUJ PRZEPIS
Ciastka z galaretką - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:

  • 300 g mąki
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • łyżka śmietany

Na nadzienie:

  • 10 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • kolorowe galaretki
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciastka z galaretką!

  1. Wszystkie składniki ciasta wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto.
  2. Zawiń w folię i odłóż do lodówki na 30 minut.
  3. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wytnij foremkami ciasteczka w kształcie kwiatków.
  4. W co drugim ciasteczku wytnij na środku kółeczko.
  5. Piecz je w nagrzanym piekarniku 8-10 minut w temperaturze 180 stopni C. Wystudź.
  6. Masło utrzyj z cukrem pudrem.
  7. Powstałym kremem posmaruj pełne ciasteczka i sklej z ciasteczkami z dziurką.
  8. Galaretki rozpuść w połowie podanej na opakowaniu ilości wody i odstaw, aby zaczęły tężeć.
  9. Lekko tężejącą galaretkę wlej do dziurek w ciasteczkach i odstaw do zastygnięcia.
  10. Przełóż na paterę. Podawaj do filiżanki kawy lub herbaty.

Zobacz więcej przepisów na ciastka:

Ciastka ponczowe - przepis
Przekładane ciasteczka - przepis
Kruche ciastka-kwiatki - przepis
Ciastka "baletki" z makiem - przepis
Ciasteczka owsiane - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA