Ciastka baletki z makiem - przepis składniki i przygotowanie

Pyszne ciasteczka z marmoladą!
Weronika Kwaśniak / 13.05.2015 06:41
DRUKUJ PRZEPIS
Ciastka baletki z makiem - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 jajka
  • 8 dag drobnego cukru
  • 6 dag mąki pszennej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • mak do posypania
  • twarda marmolada
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciastka baletki z makiem!

  1. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
  2. Powoli dodawaj cukier  i miksuj, aż masa stanie się szklista.
  3. Dodaj żółtka i zmiksuj.
  4. Wsyp mąkę z proszkiem i wymieszaj łyżką.
  5. Ciasto przełóż do szprycy i wyciskaj na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, nieduże krążki.
  6. Posyp makiem.
  7. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
  8. Wystudzone przełóż marmoladą.

Zobacz inne przepisy na ciastka:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA