Przepisy Magdy Gessler - jaja w sosie musztardowym
Specjalnie dla Polki.pl słynna restauratorka Magda Gessler zdradziła przepis na fenomenalne jajka w sosie musztardowym! Zobacz!

- Magda Gessler
Opublikowano: 22.03.2013, 04:21
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 8 jaj
- 200 ml dobrego majonezu (najlepiej domowy)
- 5 łyżeczek musztardy Dijon
- 5 łyżeczek musztardy rosyjskiej
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka gorczycy
- mały pęczek szczypiorku
- sól, pieprz, cukier do smaku
Reklama
Przygotowanie:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Ułóż jajka na talerzu.
- Przygotuj sos: gorczycę utłucz w moździerzu, wymieszaj majonez z musztardami, śmietaną gorczycą i octem. Dopraw do smaku sola, pieprzem i ewentualnie szczyptą cukru. Polej sosem jajka. Podawaj posypane siekanym szczypiorkiem.
Reklama
Więcej wielkanocnych przepisów
Magdy Gessler dla Polki.pl
Pasztet z dziczyzny
Wielkanocna sałata z botwinką
Mazurek pomarańczowy
Baba ponczowa topiona
Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

Reklama
Reklama
Reklama