Gnocchi - jak zrobić pyszne, włoskie kluski?
Gnocchi - jak zrobić pyszne, włoskie kluski?3 tygodnie temu
Gnocchi we Włoszech to tradycyjna rodzinna potrawa - można je jeść same z sosem pomidorowym lub pesto, ale świetnie się sprawdzają także jako dodatek do mięs. Do ich przygotowania potrzebujesz ziemniaków, mąki, jajka i soli. Czytaj więcej
Jak zrobić idealną gorącą czekoladę?
Jak zrobić idealną gorącą czekoladę?rok temu
Na śnieżne zimowe dni i ciemne, smutne wieczory – gorąca czekolada to najlepsze lekarstwo. Podpowiadamy, jak zrobić idealną gorącą czekoladę! Czytaj więcej
Szampańskie pyszności, czyli potrawy i desery z dodatkiem szampana
Szampańskie pyszności, czyli potrawy i desery z dodatkiem szampana9 lat temu
Jak inaczej podać szampan podczas sylwestrowego przyjęcia? Nie jesteśmy skazani na ciągłe popijanie schłodzonych bąbelków – oto pomysły na potrawy i desery z dodatkiem szampana. Czytaj więcej
Klasyczne i kolorowe sylwestrowe drinki
Klasyczne i kolorowe sylwestrowe drinki9 lat temu
Noc sylwestrowa to nie tylko szampan. Spróbuj urozmaicić ten wieczór przy pomocy ciekawych drinków i zaskocz znajomych! Czytaj więcej
Jakie wino podać do gnocchi?
Jakie wino podać do gnocchi?9 lat temu
Do gnocchi najlepiej serwować włoskie wino, ale jakie? Czytaj więcej
Świąteczny śledzik wypływa na stoły!
Świąteczny śledzik wypływa na stoły!9 lat temu
Śledź to nieodłączna ozdoba świątecznego stołu i prawdziwy przysmak. Zobacz jak podać śledzia, by nie było tak sztampowo! Czytaj więcej
Koreczki i przekąski na andrzejki
Koreczki i przekąski na andrzejki9 lat temu
Zbliżają się andrzejki... i z tej okazji prezentujemy różnego rodzaju przekąski i zakąski, które wzbogacą ten ostatkowy wieczór. Zajrzyj do galerii przekąsek i daj się zainspirować! Czytaj więcej
Jak zrobić białe grzane wino?
Jak zrobić białe grzane wino?9 lat temu
Nie tak popularne jak ten czerwony, grzaniec z białego wina swoim smakiem potrafi jednak pozytywnie zaskoczyć i dobrze rozgrzać. Podpowiadamy jak zrobić grzańca z białego wina. Czytaj więcej
Jarzębina na konfitury i sosy
Jarzębina na konfitury i sosy9 lat temu
Jarzębina przed wiekami nazywana była rośliną magiczną, dzisiaj jej kulinarne właściwości są trochę zapomniane. Podpowiadamy jak zrobić konfiturę, sok i sos z jarzębiny. Czytaj więcej
Tarta niejedno ma imię
Tarta niejedno ma imię9 lat temu
Na słodko i na słono, małe i duże - zobacz na jak wiele sposobów można przygotowywać tarty. Czytaj więcej