Zupa z brukselką - przepis
Zupa z brukselką - przepis5 lat temu
Najbardziej popularne zupy brukselkowe to zupy-krem. Jeśli nie chcemy blendować tego warzywa, warto wykorzystać przepis na zupę z całymi główkami brukselki. Smak świeżej brukselki będzie równie dobrze wyczuwalny. Czytaj więcej
Żele myjące do twarzy - test
Żele myjące do twarzy - test5 lat temu
Chcesz zmienić swój żel myjący do twarzy, ale nie chcesz robić tego w ciemno? Specjalnie dla ciebie przetestowałyśmy kilka żeli do twarzy – znajdziesz wśród nich żele zarówno z niższej, średniej jak i wyższej półki. W naszym wyborze znalazły się sprawdzone kosmetyki, które na co dzień stosujemy. Dowiedz się, na co zwracałyśmy uwagę w trakcie testowania i w jaki sposób oceniłyśmy poszczególne produkty. Czytaj więcej
Kiszona kapusta - do czego ją wykorzystać?
Kiszona kapusta - do czego ją wykorzystać?6 lat temu
Kapusta kiszona powstaje z poszatkowanej, posolonej kapusty za sprawą fermentacji z udziałem bakterii kwasu mlekowego. W smaku jest słona. Upodobały ją sobie głównie narody północnej Europy, w tym i Polacy. W końcu nasze sztandarowe danie – bigos – przyrządzamy właśnie z kiszonej kapusty. Czytaj więcej
Zgubne skutki przedawkowania błonnika - dlaczego należy uważać?
Zgubne skutki przedawkowania błonnika - dlaczego należy uważać?6 lat temu
Błonnik jest niezbędny w naszej diecie, ponieważ usprawnia pracę jelit, ale... nie należy przesadzać. Przedawkowanie błonnika nie tylko nam nie pomoże, lecz może zaszkodzić. Ile powinno się go znaleźć w codziennym jadłospisie i jakie są skutki spożywania zbyt dużej ilości błonnika? Czytaj więcej
Wasze makijaże
Wasze makijaże6 lat temu
Makijaże Czytelniczek kobieta.wieszjak.polki.pl są piękne! Postanowiłyśmy uhonorować Wasze makijaże konkursowe z konkursu z Pierre Rene i zebrałyśmy je w jedną galerię z makijażami. Wszystkie makijaże są cudowne, pomysłowe i nas zachwycają! Dziękujemy. Czytaj więcej
Faszerowana czerwona cebula - przepis
Faszerowana czerwona cebula - przepis6 lat temu
Czerwona cebula jest słodka, a przez to stanowi smaczną przekąskę - niektórzy wybierają ją zamiast jabłka. Można ją smażyć, dusić, piec, a także używać do zagęszczania sosów. Polecamy przepis na faszerowaną czerwoną cebulę. Czytaj więcej
Szaszłyki mięsno-warzywne - idealne na grilla
Szaszłyki mięsno-warzywne - idealne na grilla6 lat temu
Szaszłyki z mięsa przekładanego warzywami i owocami to świetny pomysł na grilla - kawałki nie rozpadają się, łatwo je obrócić na ruszcie. Polecamy z czego przygotować szaszłyki na grilla. Czytaj więcej
Konkurs: MAKIJAŻ LETNI Z MARKĄ PIERRE RENE
Konkurs: MAKIJAŻ LETNI Z MARKĄ PIERRE RENE6 lat temu
[KONKURS ZAKOŃCZONY]Konkurs z marką Pierre Rene! Lubisz kosmetyki kolorowe i makijaż? Zapraszamy cię do zabawy makijażem z marką Pierre Rene. Zastanów się jakie kolory najbardziej lubisz w lecie? Jaki makijaż najbardziej pasuje do twoich letnich stylizacji? Do wygrania kosmetyki o łącznej wartości 1000 zł! Czytaj więcej
Co włożyć do piknikowego koszyka?
Co włożyć do piknikowego koszyka?6 lat temu
Przepis na idealny piknik? Rowery, piękna pogoda i oczywiście smaczne przekąski. Wrzuć do koszyka małe, pyszne co nie co i ciesz się chwilą relaksu. Dla ułatwienia prezentujemy kilka ciekawych pomysłów na piknikowy głód. Czytaj więcej
Chłodniki - proste i smaczne
Chłodniki - proste i smaczne7 lat temu
Świeże warzywa to baza każdego chłodnika. Do tego sprawna lodówka i smaczna zupa na lato gotowa! Czytaj więcej