Zupa dyniowa z makaronem - przepis składniki i przygotowanie
Bardzo jesienna zupa!

Opublikowano: 02.10.2014, 06:30
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- paczka makaronu (najlepiej nitki)
- 15 kg dyni
- 2 cebule
- łyżka kaparów z zalewy
- 1/4 łyżeczki chili
- 3 łyżki oleju
- 100 ml słodkiej śmietanki
- woda
- sól
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zupę dyniową z makaronem!
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, następnie hartuj w zimnej i odcedź.
- Obierz cebulę oraz dynię, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju na złoty kolor.
- Całość podlej wodą, tak aby przykryła ona dynię.
- Dodaj płatki chilli, sól i gotuj do miękkości, uważając przy tym, aby dynia się nie rozgotowała.
- Połowę zupy zmiksuj ze słodką śmietanką i łącz z pozostałą częścią dyni.
- Na koniec dodaj kapary, całość ugotuj.
- Podawaj z makaronem.
Materiały prasowe, Makaron Międzybrodzki
Reklama
Zobacz inne przepisy na dania z dynią:
Muffiny z dyni - przepis
Sałatka z dynią - przepis
Naleśniki z dynią - przepis
Reklama
Reklama
Reklama