Reklama
Czas przygotowania: 90 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 1-1,5 kg świeżej kapusty
  • 0,5 kg żeberek
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • 3-4 marchewki
  • 2-3 pietruszki
  • seler
  • kasza jęczmienna
  • majeranek
  • liście laurowe
Reklama
Przygotowanie:
  1. Kapustę na kapuśniak umyć posiekać na cienkie paseczki.
  2. Obrać warzywa. Marchew pokrokić w talarki.
  3. Do wysokiego garnka nalać wody. Wrzucić pokrojone warzywa, dodać sól.
  4. Żeberka umyć i podzielić na mniejsze części. Wrzucić do warzyw i zagotować.
  5. Do kapuśniaku dodać kilka ziarenek ziela angielskiego oraz pieprzu. Dorzucić majeranek oraz kilka listków laurowych.
  6. W razie potrzeby do smaku dodać większą ilość soli.
Reklama
Reklama
Reklama