Zupa z ryżem i cielęciną
Zupa z cielęciną i ryżem jest pożywna i lekkostrawna. Idealna na obiad dla całej rodziny.
- Honorata z Łodzi
Opublikowano: 10.05.2008, 13:43
Reklama
Czas przygotowania: 40 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
20 dag cielęciny,
1 kalarepka,
1 marchewka,
1 por,
1 pietruszka,
4 łyżki ryżu,
1 łyżka koperku,
kawałek selera,
1,5 l wody,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso oczyścić. Obrać warzywa. Zalać wodą i ugotować. Cielęcinę i warzywa odcedzić a wywar przecedzić przez sito i ponownie doprowadzić do zagotowania. Wsypać odać ryż i gotować na małym ogniu przez kwadrans. Ugotowane warzywa pokroić na cienkie plasterki i dodać do zupy z ryżem. Posiekać koperek. Posypać.
Reklama
Reklama
Reklama