Sałatka z makreli w oleju, z serem, ogórkiem i papryką
Wyjątkowo smakowita.
- Katarzyna
Opublikowano: 19.06.2008, 09:49
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- puszka konserwy "makrela w oleju",
- 20 dag twardego żółtego sera o ostrym smaku,
- kwaszony ogórek,
- 3 strąki czerwonej papryki,
- pieprz,
- sól,
- sok cytrynowy,
- łyżka posiekanego koperku.
Reklama
Przygotowanie:
Umyć paprykę. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w małą kostkę. W taką samą kostkę pokroić ser i ogórek. Odsączyć makrelę. Na cząstki pokroić rybę. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Oliwę z konserwy przyprawić. Wymieszać z sałatką. Posypać posiekanym koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama