Reklama
Ilość kalorii: 330
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 25 dag makaronu, np. penne
  • 2 średnie czerwone cebule
  • duża papryka czerwona
  • duża papryka żółta
  • 20 czarnych oliwek
  • 20 dag ser typu feta
  • szklanka listków bazylii
Reklama

Sos:

  • 10 łyżek oliwy
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • mały ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odlej, przelej zimną wodą, osącz. Warzywa obierz, oczyść, opłucz. Cebulę pokrój w cieniutkie półplasterki, a papryki w paseczki. Oliwki przekrój na pół. Fetę osącz z zalewy, pokrój w kostkę.
  2. W dużej misce wymieszaj makaron z paprykami, cebulą, serem, oliwkami oraz listkami bazylii. Składniki sosu wymieszaj, dopraw i polej sałatkę. Wymieszaj i podawaj po 10 minutach.
Reklama
Reklama
Reklama