Reklama
Ilość kalorii: 400
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 6 młodych ziemniaków
  • 1 strąk zielonej papryki
  • 10 dag salami
  • 10 dag żółtego sera
  • 3 łyżki zielonych oliwek
  • 2 łyżki suszonych pomidorów
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, opłucz, ugotuj. Odlej wodę, wystudź, pokrój w talarki.
  2. Paprykę umyj, pokrój w paski, usuń nasionka. Salami pokrój w cienkie plasterki, a żółty ser w kostkę lub słupki. Oliwki i pomidory osącz z zalewy, pomidory pokrój w paski. Natkę posiekaj.
  3. Przygotowane składniki sałatki z salami, ziemniakami i serem wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem otrzymanym po zmieszaniu oleju z octem i musztardą.
Reklama
Reklama
Reklama