Liczba porcji: 2
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki sałat
- 1 awokado
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 5 łyżek świeżego soku z ananasa z butelki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 łyżeczka miodu
- mały ząbek czosnku lub 1/2 dużego
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- sól
Przygotowanie:
Zobacz przepis Julity Strzałkowskiej na sałatkę z awokado!
- Mieszankę sałat wyłóż do miski.
- Awokado pokrój w paski, ułóż na sałacie.
- Na suchej patelni upraż siemię lniane, posyp nim sałatę.
- Do słoika wlej: sok z ananasa, oliwę z oliwek, sok z limonki, miód, posiekany ząbek czosnku, posiekaną kolendrę, sól, zakręć go.
- Przez chwilę energicznie potrząsaj słoikiem, otwórz, a następnie polej sałatę.