Konfitura z czereśni - przepis składniki i przygotowanie

Wykwintne i kuszące przetwory z czereśni!
Weronika Kwaśniak / 28.06.2016 06:52
DRUKUJ PRZEPIS
Konfitura z czereśni - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg czereśni
  • pół szklanki miodu, najlepiej akacjowego
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • sok z cytryny
  • migdały
Przygotowanie:

Zobacz przepis na konfiturę z czereśni!

  1. Czereśnie umyj dokładnie, osącz na durszlaku.
  2. Usuń ogonki i pestki.
  3. Owoce wrzuć do rondla, dodaj miód i sok z cytryny.
  4. Gotuj na małym ogniu, aż sok w połączeniu z miodem zgęstnieje.
  5. Pod koniec gotowania dodaj migdały pokrojone w słupki i mąkę wymieszaną z 1/2 szklanki zimnej wody.
  6. Gorącą masę owocową nałóż do wyparzonych słoików i szczelnie zakręć.

Zobacz więcej przepisów z czereśniami:

Sernik z czereśniami - przepis
Ciasto z czereśniami - 17 przepisów na desery z czereśniami
Ciasto czekoladowe z czereśniami - przepis
Tarta z czereśniami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA