Pomidory pod pierzynką - przepis składniki i przygotowanie
Z pysznym farszem!
Opublikowano: 15.09.2015, 06:54
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 duże pomidory
- 20 dag szynki w kawałku
- 50 g masła
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 ząbki czosnku
- bazylia
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pomidory pod pierzynką!
- Pomidory przekrój na połówki.
- Usuń ze środka pestki.
- Szynkę pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z posiekaną bazylią i czosnkiem, włóż do środka pomidorów.
- Bułkę tartą i masło zagnieć i pokrusz w palcach.
- Powstałą kruszonkę wyłóż na wierzch pomidorów.
- Pomidory ułóż w formie żaroodpornej i wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Reklama
Zobacz też nasze przepisy na dania z cukinii:
Zupa z cukinii - przepis Ani Starmach
Klops z cukinią - przepis
Placki z cukinii - przepis
Cukinia z bobem i mozzarellą - przepis
Reklama
Reklama
Reklama