Placki z dyni - przepis składniki i przygotowanie
Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem!

Opublikowano: 17.09.2014, 08:32
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 400 g dyni
- 300 g gęstego jogurtu naturalnego
- 3 jajka
- 6 łyżek mąki
- 1 płaska łyżeczka sody
- 2 łyżeczki spirytusu
- szczypta soli
- olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na placki z dyni!
- Dynię obierz, usuń pestki, odważ 400 g i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Następnie po kolei dodawaj składniki: jajka, jogurt, mąkę, sodę, spirytus, sól.
- Na rozgrzany olej kładź porcje masy i formuj małe placuszki.
- Smaż, aż uzyskają złocisty kolor.
- Posyp cukrem pudrem.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z dyni:
Zupa-krem z dyni z fetą - przepis
Sałatka z dynią - przepis
Reklama
Reklama
Reklama