Pasty z serkiem wiejskim - przepis składniki i przygotowanie
Bardzo lekkie i wiosenne!

Opublikowano: 20.02.2015, 05:00
Reklama
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 6 dużych kromek chleba
- 2 opakowania serka kanapkowego
- opakowanie serka wiejskiego (200 g)
- 2 spore garście rukoli
- 1/4 szklanki listków bazylii
- 1/2 pęczka rzodkiewki
- 4 ząbki czosnku
- 1/4 szklanki oliwy
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pasty z serkiem wiejskim!
- Rukolę i bazylię opłucz, utrzyj z opakowaniem serka kanapkowego, 2 posiekanymi ząbkami czosnku, 4 łyżkami oliwy.
- Połącz z 1/2 opakowania serka wiejskiego.
- Dopraw solą, pieprzem.
- Rzodkiewki drobno pokrój.
- Czosnek posiekaj.
- Wymieszaj z opakowaniem serka kanapkowego i resztą serka wiejskiego.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Chleb pokrój w paski, ułóż na blasze, polej resztą oliwy i zrumień w piekarniku w 200 stopniach. Ostudź.
- Podawaj z pastami.
Reklama
Zobacz inne przepisy:
Domowy sos tatarski - przepis
Pasty do kanapek - 7 przepisów
Pieczarki faszerowane szpinakiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama