Papryka faszerowana szpinakiem - przepis składniki i przygotowanie
Przekąska, która świetnie pasuje np. do dań z grilla.
Opublikowano: 14.07.2014, 11:46
Reklama
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 3
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 podłużne papryki
- 20 dag białego sera
- 20 dag szpinaku
- ząbek czosnku
- łyżeczka oliwy
- 2 łyżki orzechów
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na paprykę faszerowaną szpinakiem!
- Szpinak umyj, posiekaj i przesmaż na oliwie z posiekanym ząbkiem czosnku.
- Orzechy posiekaj.
- Biały ser wymieszaj ze szpinakiem i orzechami.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Papryki umyj, wydrąż pestki i nadziej masą serową.
- Ułóż w foremce wyłożonej folią aluminiową, skrop oliwą i zakryj folią.
- Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st. C.
- Podawaj na gorąco.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na przekąski:
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis
Pieczarki faszerowane - przepis
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Reklama
Reklama
Reklama