Reklama
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 3
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3 podłużne papryki
  • 20 dag białego sera
  • 20 dag szpinaku
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka oliwy
  • 2 łyżki orzechów
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na paprykę faszerowaną szpinakiem!

  1. Szpinak umyj, posiekaj i przesmaż na oliwie z posiekanym ząbkiem czosnku.
  2. Orzechy posiekaj.
  3. Biały ser wymieszaj ze szpinakiem i orzechami.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Papryki umyj, wydrąż pestki i nadziej masą serową.
  6. Ułóż w foremce wyłożonej folią aluminiową, skrop oliwą i zakryj folią.
  7. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st. C.
  8. Podawaj na gorąco.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis
Pieczarki faszerowane - przepis
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach

Reklama
Reklama
Reklama