Panierowany camembert - przepis składniki i przygotowanie
Najlepiej smakuje z żurawiną!

Opublikowano: 24.02.2016, 06:51
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 serki typu camembert
- jajko
- łyżka kwaśnej śmietany
- 2 łyżki bułki tartej
- pieprz
- 2 łyżki płatków kukurydzianych
- olej do smażenia
- konfitura wiśniowa lub żurawinowa
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na panierowany camembert!
- Płatki kukurydziane pognieć w torebce foliowej i wymieszaj z bułką tartą.
- Jajko roztrzep widelcem z łyżką śmietany.
- Ser panieruj w masie jajecznej, a następnie w bułce z płatkami.
- Panierkę dociśnij ręką do sera.
- Na patelni rozgrzej olej i smaż ser z obydwu stron na złoty kolor.
- Podawaj na ciepło z dodatkiem konfitury wiśniowej lub żurawinowej.
Reklama
Zobacz więcej pomysłów na przekąski:
Babeczki z kaszą gryczaną
Reklama
Reklama
Reklama