Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 śliwek suszonych bez pestek (najlepiej kalifornijskich)
  • 20 plastrów boczku wędzonego
  • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na śliwki w boczku!

  1. Śliwki przełóż do miseczki i zalej winem.
  2. Odstaw na godzinę.
  3. Śliwki osusz, każdą owiń ciasno plastrem boczku.
  4. Nadziej na wykałaczkę.
  5. Opiekaj na rozgrzanym grillu, aż się zrumienią.
  6. Do każdej śliwki w miejsce pestki możesz włożyć kawałek czekolady z chili, albo pół łyżeczki grubo posiekanych, a następnie przesmażonych na patelni razem z posiekanym czosnkiem, orzeszków ziemnych.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

Tortilla wegetariańska - przepis
Polędwiczki grillowane - przepis
Ryba grillowana - przepis

Reklama
Reklama
Reklama