Reklama
Ilość kalorii: 235
Czas przygotowania: 75
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 duże cebule
  • 15 dag mielonego mięsa
  • 2 łyżki oleju
  • kawałek czerwonej papryki
  • kilka pieczarek
  • 3/4 szklanki ugotowanego ryżu
  • szklanka bulionu
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na cebulę faszerowaną mięsem!

  1. Cebule obierz, gotuj 20 min.
  2. Odetnij czapeczki, wydrąż środki.
  3. Miąższ posiekaj, zeszklij na oleju.
  4. Dodaj mięso, paprykę i pieczarki, przesmaż.
  5. Podlej połową bulionu, podduś.
  6. Połącz z ryżem, dopraw.
  7. Napełnij cebule, podlej bulionem, posyp masłem.
  8. Piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C.
Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Racuchy ze śliwkami - przepis
Placki z dyni - przepis
Przepis na sos grzybowy - jak go zrobić krok po kroku

Reklama
Reklama
Reklama