Reklama
Ilość kalorii: 420
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 6 surowych białych kiełbasek
  • 3 małe czerwone jabłka
  • 2 średnie białe cebule
  • 2 średnie czerwone cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka jasnego piwa
  • majeranek
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Jabłka obierz, przekrój na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i obierz ze skórki. Czosnek obierz, posiekaj.
  2. Białe kiełbaski opłucz, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Obłóż pokrojoną cebulą, ćwiartkami jabłek, posyp czosnkiem, polej jasnym piwem wymieszanym z olejem. Posyp solą, świeżo zmielonym pieprzem i majerankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 st. i piecz godzinę.
Reklama
Reklama
Reklama