Biała kiełbasa pieczona z jabłkami w piwie - przepis
Pełna aromatu pieczona biała kiełbasa z jabłkami i dodatkiem piwa - to danie, od którego powinnaś zacząć świąteczną ucztę!
- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 20.03.2013, 11:22
Reklama
Ilość kalorii: 420
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 6 surowych białych kiełbasek
- 3 małe czerwone jabłka
- 2 średnie białe cebule
- 2 średnie czerwone cebule
- 2 ząbki czosnku
- szklanka jasnego piwa
- majeranek
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Jabłka obierz, przekrój na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i obierz ze skórki. Czosnek obierz, posiekaj.
- Białe kiełbaski opłucz, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Obłóż pokrojoną cebulą, ćwiartkami jabłek, posyp czosnkiem, polej jasnym piwem wymieszanym z olejem. Posyp solą, świeżo zmielonym pieprzem i majerankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 st. i piecz godzinę.
Reklama
Reklama
Reklama