Kąski z kurczaka - przepis składniki i przygotowanie

Imprezowa przekąska!
Weronika Kwaśniak / 13.01.2016 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Kąski z kurczaka - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma
Na ciasto:
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • 1/2 pęczka ziół (kolendra, natka pietruszki, tymianek)
  • olej do smażenia
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kąski z kurczaka!

  1. Mięso pokrój w kawałeczki, oprósz solą, pieprzem i kurkumą.  
  2. Zioła posiekaj.  
  3. Jajka roztrzep, dodaj mąkę, szczyptę soli i tyle wody, żeby powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
  4. Dodaj zioła i wymieszaj.
  5. Olej rozgrzej w rondlu.
  6. Kawałki mięsa mocz w cieście naleśnikowym i smaż na głębokim tłuszczu.
  7. Wyjmij, osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  8. Podawaj zaraz po przygotowaniu na ciepło lub zimno z ulubionymi sosami.

Zobacz więcej pomysłów na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA