Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 25 dużych muszli makaronowych
- puszka tuńczyka
- pokrojona w drobną kostkę papryka
- cebulka
- 5 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
- rozmaryn
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę w muszlach makaronowych!
- Muszle makaronowe ugotuj na pół miękko w osolonym wrzątku.
- Delikatnie wyjmij i osącz z wody.
- Cebulkę i żółty ser pokrój w drobną kostkę.
- W misce wymieszaj rozdrobnionego tuńczyka, paprykę, cebulkę i żółty ser.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Muszle nadziewaj przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- Posyp posiekanym rozmarynem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i zapiekaj 10 minut.