Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 10 dużych pieczarek
- opakowanie mrożonego szpinaku
- kilka suszonych pomidorów w zalewie
- 2 ząbki czosnku
- 2 szalotki drobno posiekane
- gałka muszkatołowa
- olej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pieczarki faszerowane szpinakiem!
- Pieczarki oczyść, odetnij nóżki.
- Szpinak rozmroź, odsącz na sitku.
- Szalotki zeszklij na oleju.
- Czosnek obierz, drobno posiekaj i dodaj razem ze szpinakiem do cebuli.
- Dopraw sola, pieprzem i gałką muszkatołową.
- Smaż na małym ogniu, ciągle mieszając.
- Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w paski pomidory.
- Pieczarki faszeruj masą szpinakową, włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.